| Site Meter besøkende siden 20.04.2008 | dEsign Sim©n |

 

Børge Helseth
Vikaveien 165
6430 Bud

tlf: 916 99 477

post@lisjesundet.com
www.lisjesundet.com

 


Bud i Romsdal - en gang det største tettsted mellom Bergen og Trondheim, i dag et idyllisk fiskevær som innbyr til et avslappende opphold rikt på opplevelser som fester seg til minnet.

Bud ligger strategisk til ved Hustadvika, i Fræna kommune mellom Kristiansund og Molde. Bud er en populær turistplass med mange og gode overnattingsmuligheter. Bud er et idyllisk fiskevær/tettsted med ca. 1000 innbyggere. Bud er kjent for sin vakre natur og tøffe værforhold.

I Bud er det 3 restauranter og en god kiosk. Det er campingplass i Bud og i nabobygda, Gule. Bygda har et kunstatelier med akvareller og vevprodukter i "Galleri Båken". Det er også et galler med malerier av Kolbjørn Håseth - "Galleri KhZ".

Rundt Bud finner du populære kyststier og trimløyper som viser vår storslagne natur.

Bud er også kjent for Ergan Kystfort - museet fra 2. verdenskrig som er restaurert og åpent for publikum med guiding hele sommeren. På Ergan finnes også Kystmiljøsenteret på Riddersalen. Dette er under planlegging og realiseres i 2008.

Ormen Lange anlegget på Aukra er godt synlig fra Bud, og er en times biltur (inkl ferge) unna for eventuelle besøk.

Fra Harøysundet (3 km fra Bud) finnes det rutebåt til det idylliske øysamfunnet Bjørnsund.

Til Molde er det 45 km og gode bussforbindelser. Molde Internasjonale Jazzfestival arrangeres hvert år i uke 29. Bjørnsonfestivalen arrangeres i august hvert år. 

Det er 30 km til Atlanterhavsveien. Her finner du blandt annet Ragnar Torsets rike på Håholmen. Videre er det her mulighet for å nå klippfiskbyen Kristiansund.

Også verdt et besøk er Ona, Molde stadion, Varden, Trollstigen, Raumarock, Ålesund, Badeland på Finnøya og i Kristiansund, Skaret Turistsenter, Trollkirken og mye mye mer (eller mindre dersom du bare vil slappe heeelt av til havets vuggende sang).

Les mer på http://budiromsdal.net

 

 


Slå deg til ro og finn din egen rytme ved havet, eller utforsk de mange muligheter i og rundt Bud!